#IAconflicteinternationale – Mihnea Matache

ia conflicte inernationale-01

Camera Reprezentanților a aprobat joi seara  un proiect legislativ, care abrogă secțiuni cheie  din Obamacare si pe care le-a înlocuit cu termeni redactați de Partidul Republican.
#IAconflicteinternationale revine cu un membru activ al comunității International Affairs, Mihea-Mihai Matache, organizator al proiectului Global Research Summer School și student  în anul doi la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul SNSPA.

După 100 de zile în care eșecurile și controversele n-au lipsit, administrația Trump reușește, în sfârșit, să bifeze una dintre principalele promisiuni făcute în timpul campaniei electorale. Programul Obamacare, introdus de administrația precedentă, este serios amenințat în urma votului din Camera Reprezentanților, unde majoritatea republicană a decis deznodământul. Propunerea legislativă urmează a fi votată în Senat, unde se așteaptă ca prezența republicană să-și spună din nou cuvântul. Încă de la instituirea acestui program, majoritatea republicanilor au arătat o atitudine sceptică cu privire la eficiența lui și au încercat în nenumărate rânduri să-l desființeze. Ceea ce a întârziat acestă decizie a fost lipsa de consens din cadrul taberei republicane, o dispută dintre moderați și conservatori care va fi menținută de dezbaterea asupra American Health Care Act, programul ce urmează a înlocui Obamacare. Deși este o victorie răsunătoare pentru republicani, perspectivele viitoare cu privire la alegerile din 2018 nu sunt tocmai promițătoare pentru ei, desființarea Obamacare ducând la o reducere semnificativă a numărului de cetățeni asigurați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *