#IAconflicteinternationale – Bianca Cremene

18052229_1435118826548649_172313583_o
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat marțea aceasta, în timpul unei conferințe de presă din fața propriei reședințe de pe Downing Street, organizarea de alegeri anticipate în data de 8 iunie. May a cerut public Camerei Comunelor să susțină această propunere, aducând drept argument necesitatea unei unități puternice în Parlament în vederea finalizării Brexit-ului. Mai mult decât atât, potrivit prim-ministrului, disensiunile de la Westminster dăunează negocierilor între Marea Britaniei și Uniunea Europeană.
#IAconflicteinternationale revine cu Bianca Cremene, membru International Affairs, Project Manager VIP Sales Team și studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale.
Sursă: https://goo.gl/UaPfDl

,,Pe toate site-urile de presă internaţională ştirea că Theresa May a anunţat organizarea de alegeri anticipate a acoperit substanţa primului articol de pagină, fiind vorba de întărirea propriei puteri, dar şi de termenul devansat cu 3 ani. Mişcarea a fost percepută ca o trezire dură la realitate pentru persoanele şi campaniile anti-Brexit. Theresa May a mizat pe faptul că dacă va organiza alegeri aşa repede, rezultatul va fi acelaşi cu cel anterior, distanţa de timp fiind prea scurtă pentru schimbarea opiniei britanicilor. Ideea că Brexit-ul este ireversibil începe să apună în mintea populaţiei care era de partea liberului schimb comercial, în funcţiune de mai mult de patru decenii.

Singurul partid împotriva fenomenului este cel Democrat-Liberal, dar primul poll după declaraţia lui May i-a dat fără urmă de eroare, conform The Times, un procent de 12%. Liderul partidului, Tim Farron, a declarat pentru Bloomberg Television că va lupta împotriva implementării viziunii primului-ministru britanic asupra ,,celei mai dure forme de Brexit”.

Cu fiecare vot al Partidului Conservator, May îşi întăreşte poziţia, diminuând treptat puterea oricăror critici aduse politicii sale. Mai mult, ea a declarat că voturile Partidului Conservator o vor ajuta să aibă o poziţie mai puternică când va negocia pentru Marea Britanie cu Uniunea Europeană.

Economic, o combinaţie între salarii scăzute şi inflaţie în creştere a început să constrângă standardul de viaţă al britanicilor. Din moment ce investitorii, exportatorii sau guvernul nu vor ajuta în acest caz, Marea Britanie va afla ce preţ are ieşirea din Uniunea Europeană. Adevărata curiozitate va rămâne la nivelul investiţiilor în business, dacă vor mai avea companiile încredere să investească după stabilirea accesului pe piaţa europeană a firmelor britanice.

Din punctul meu de vedere, promisiunea unui soft Brexit se pierde când Theresa May îşi face simţită prezenţa.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *