#IAconflicteinternationale – Doru Mihalache

doru-01

Coreea de Nord ar fi lansat patru rachete în Marea Japoniei, fapt pentru care state precum Japonia, Coreea de Sud şi SUA au solicitat o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Premierul japonez Shinzo Abe a susținut că trei dintre aceste rachete au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei, motiv pentru care Guvernul de la Tokyo a înaintat un protest către Phenian.
#IAconflicteinternationale revine cu un membru activ al comunității International Affairs, Doru Mihalache, student la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București.

 

Din păcate asistăm la efectele ignorării Coreei de Nord ca un potențial inamic de către marile puteri. Tensiunile au escaladat si iată-ne astăzi puși in fața situației în care Coreea de Nord, dupa numeroase încercări si amenințări neluate in serios de catre marile puteri, are capacitatea de a expedia rachete balistice pe distanțe mari. Un motiv de îngrijorare, este evoluția tensiunilor ce par din ce în ce mai greu de rezolvat prin metode diplomatice. Consider ca aceasta situație ar trebui discutată de către marile puteri alături de Coreea de Nord deoarece, să ignori în continuare un stat ce își dorește recunoaștere ca o putere semnificativă pe planul internațional va duce doar către un conflict violent ce nu va fi benefic pentru nicio parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *